GILC COVID-rapport 2021

15 maart 2021 - Global Insurance Law Connect (GILC) heeft vandaag een tweede rapport over de impact van Covid-19 op de wereldwijde verzekeringsmarkten gelanceerd. Aangesloten advocatenkantoren in 17 landen over de hele wereld hebben hieraan bijgedragen, waardoor het rapport een uniek overzicht voor de verzekeringssector biedt.

Harriët Delhaas van WIJ advocaten:

"Sinds het eerste rapport van GILC over de impact van COVID 19 in juli 2020 hebben we veranderingen gezien in de manier waarop we leven en werken en beginnen we de uitdagingen te zien voor bedrijven en economieën rond de wereld. Het rapport belicht de gemeenschappelijke thema's die naar voren komen van dekking tot veranderingen in de regelgeving, en richt zich ook op landspecifieke kwesties.

Geschillen over bedrijfsonderbreking hebben bijvoorbeeld in tal van rechtsgebieden tot uitdagingen geleid. Onze leden kijken ook naar de claims die komen gaan, niet in de laatste plaats bij D&O, waar verschillende leden zich richten op de waarschijnlijke toename van faillissementsprocedures die leiden tot juridische procedures en claims onder kredietverzekeringen. Hoe passen de rechtbanken zich aan en welke wijzigingen in de regelgeving verdienen de nodige aandacht? Een terugkerend onderwerp is de verandering van werkmethoden binnen de zakelijke omgeving, waarbij de industrie door de versnelde digitalisering in slechts een paar maanden tijd een aantal jaren vooruit is gegaan. "

Ga naar https://www.globalinsurancelaw.com/2021/03/15/approaches-to-coronavirus-2021/ om het rapport te downloaden. Het rapport is ook als bijlage bijgevoegd.

Approaches_to_Coronavirus_Vol_2_-_March_2021.pdf
Deel dit artikel via:

Lees ook